Akdeniz (belu) mădălina nicoleta (chiar) nu știe!?
Informăm toți membrii Asociației C.A.R. Învățământ Slobozia că în data de 25.01.2023, Akdeniz (Belu) Mădălina Nicoleta, în calitate de fost secretar al Consiliului director și de angajată pe funcția de inspector de împrumuturi, a făcut apel împotriva Încheierii finale (dezinvestire) nr. 3 din 11.01.2023, pronunțată de Judecătoria Slobozia în dosarul nr. 6924/312/2022.
Prin apelul înaintat de Akdeniz (Belu) Mădălina Nicoleta se solicită instanței respingerea cererii formulate de Asociația C.A.R. Învățământ Slobozia cu privire la înscrierea în Registrul asociațiilor și fundațiilor a modificărilor structurilor de conducere și de control.
Argumentul principal al Mădălinei (Belu) Akdeniz este că nu a fost convocată. În plus, aceasta precizează că nu a știut de Adunarea Generală Extraordinară din data de 12.11.2022 și de revocarea ei din funcția de secretar al Consiliului director.
Pentru o mai bună înțelegere a situației apărute, informăm membrii Asociației C.A.R. Învățământ Slobozia cu privire la:
1. Fostul Consiliu director nu a mai convocat Adunarea Generală Ordinară din luna martie 2020. Precizăm că în conformitate cu art. 21, alin. (4) din O.G. 26/2000, adunarea generală se întrunește cel puțin o dată pe an și are drept control permanent asupra Consiliului director și asupra cenzorului sau, după caz, comisiei de cenzori. Ne întrebăm retoric, cum poate fostul Consiliu director să justifice o încălcare repetată a legislației în vigoare și de ce în istoria ultimilor 20 de ani toate adunările C.A.R. s-au realizat într-un cadru restrâns, cu doar aproximativ 20 de persoane?
2. Convocarea Adunării Generale Extraordinare din data de 12.11.2022 s-a realizat cu cel puțin 10 zile înainte de data fixată și prin mijloace publicitare, adunarea fiind convocată de către Uniunea Județeană a C.A.R. din Ialomița, în acest sens fiind respectate art. 19.2 și 19.3 din Statutul asociației;
3. Mai mult decât atât, fostul Consiliu director a fost informat în scris printr-o adresă cu privire la intenția convocării Adunării Generale, în plus prin acea adresa li s-a solicitat să pregătească un raport de activitate pentru a fi prezentat, discutat și suspus votului membrilor asociației. Menționăm că la Adunarea Generală nu s-a prezentat niciun membru al fostului Consiliu director;
4. Scopul adunării generale din data de 12.11.2022 a fost reprezentat de schimbarea Consiliului director pentru încălcarea în mod repetat a legislației în vigoare, pentru comiterea de abuzuri la adresa membrilor și pentru erori grave în gestionarea fondurilor sociale ale acestora. Preferăm să nu detaliem aici întrucât sunt mult prea multe de scris...
În contextul apelului înaintat de Akdeniz (Belu) Mădălina Nicoleta, actualul Consiliu director a formulat o întâmpinare pe care a depus-o la Tribunalul Ialomița în data de 08.02.2023.
Dosarul din instanță poate fi urmărit aici. Apelul va avea loc în data de 23.02.2023, ora 09.30. Toți cei care doresc să participe sunt așteptați la secția civilă a Tribunalului Ialomița.
Din luna noiembrie până în prezent, activitatea fostului Consiliu director (din care au făcut parte Neagu Mihaela, Dicieanu Margareta și Akdeniz Belu Mădălina Nicoleta) se poate rezuma la:
1. Au refuzat să participe la Adunarea Generală Extraordinară din 12.11.2022 în care trebuia să se prezinte în fața membrilor C.A.R. și să prezinte un raport de activitate;
2. Au refuzat să participe la predarea-primirea gestiunii către noul Consiliu director;
3. Refuză să accepte că membrii au ales să le revoce din funcție pentru toate încălcările de lege, pentru abuzurile suportate timp de doi ani și jumătate (martie 2020 - noiembrie 2022) și pentru erori în gestionarea fondurilor sociale ale membrilor (sunt contracte de împrumut nerecuperate de aproximativ 20 de ani!! ..sute, dacă nu mii!!) și astfel Akdeniz (Belu) Mădălina a decis să conteste prin apel ceea ce noi membrii ne dorim..o activitate transparentă, aflarea adevărului și recuperarea banilor noștri!
În mod clar acest tip de comportament nu vine în sprijinul membrilor care nu au nicio claritate privind recuperarea banilor după atâția ani de incertitudine!
Noi, membrii C.A.R., nu le-am observat pe aceste persoane acționând atât de ferm și în situațiile următoare:
1. Transparență totală față de noi și restituirea banilor la timp și în mod legal;
2. Numirea unei comisii de cenzori, conform O.G. nr. 26/2000, în schimb fostul Consiliu director a funcționat ilegal timp de mai bine de 20 de ani;
3. Recuperarea banilor din împrumuturile neperformante, în schimb fostul Consiliu director a lăsat să se prescrie aceste sume de bani (oare intenționat?), nu a comunicat în mod real situația membrilor și mai mult decât atât în situațiile financiare anuale ne întrebăm dacă apar aceste sume pierdute...vom afla!
Oare, Akdeniz (Belu) Mădălina Nicoleta nu știe că noi ne dorim banii înapoi? Sperăm că fostul Consiliu director nu a crezut că noi doar depunem, fără să mai retragem sau fără să le cerem să răspundă pentru fiecare încălcare a legii.
Pentru cei care nu au auzit de angajata C.A.R., vă oferim o scurtă prezentare:
1. A fost angajată din anul 2011 pe funcția de inspector de împrumuturi;
2. Este fiica Marinelei Tinca (ocupă funcția de casier, 2015 - prezent), nepoata Georgetei Tinca (a ocupat funcția de casier 1997 - 2015) și fina Margaretei Dicieanu;
3. Din calitatea de inspector de împrumuturi a reușit performanța de a nu da nici un contract de împrumut în executare silită până în luna iulie 2020, moment în care a fost înaintat primul dosar de executare silită (la presiunea membrilor!!). În prezent, încă se contabilizează de câte ori s-a încălcat legea.
Totodată, ne-ar ajuta sprijinul inspectorului de împrumuturi în următoarele aspecte:
1. Care este valoarea totală a împrumuturilor contractate de acesta în perioada 2011 - 2022?;
2. Câte din aceste contracte au fost achitate și câte sunt în derulare? ... cu menționarea sumelor pentru fiecare categorie;
3. Câte din aceste contracte au respectat întocmai procedura de acordare a împrumuturilor?
4. Pentru contractele de împrumut semnate în nume personal și aflate în derulare, care este situația restanțelor?
Eventualul răspuns îl poate trimite aici. Suntem online, lucrăm 24/7.
Din dorința de a termina cât mai repede acest episod nefericit din viața membrilor C.A.R. și pentru că sunt multe prea multe cifre, ne-am permis să trimitem această invitație „specialistului” în împrumuturi!
Pentru toți membrii Asociației C.A.R. Învățământ Slobozia, îi asigurăm de următoarele:
1. Depunem toate eforturile pentru scurtarea timpului până la aflarea adevărului. Considerăm că suntem pe drumul cel bun, în momentul actual avem o situația destul de clară asupra celor întâmplate. Oricine dorește să sprijine activitatea strucuturilor de conducere și de control o poate face prin formularul de contact;
2. Banii membrilor nu sunt în conturile C.A.R. (există sechestru în prezent), credem că majoritatea sumelor nu sunt nici în contractele de împrumuturi aflate în derulare (aceste contracte de împrumut reprezintă un procent redus raportat la totalul banilor care trebuie restituiți membrilor). Facem tot posibilul să aflăm adevărul și să ajungem în ziua în care să putem începe să recupărăm din economiile noastre...pentru aceste obiective ne-am asumat să preluăm rolurile din cadrul Consiliului director și Comisiei de cenzori;
3. Dosarul penal 146/P/2022 a fost înaintat în luna decembrie 2022 Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița cu propunerea de declinare a competenței de soluționare în favoarea Direcției Naționale Anticorupție. Cu această ocazie au fost înaintate și sistemele de calcul, memorii USB (stick-uri), dispozitive de acces la conturi bancare (token-uri) și înscrisuri ridicate cu ocazia perchezițiilor (din data 19.10.2022) efectuate la sediul Asociației C.A.R. Învățământ Slobozia în scopul continuării cercetărilor. În prezent, dosarul penal se află la nivelul Direcției Naționale Anticorupție - Structura centrală.
Consiliul director.