Informare luna aprilie

INFORMAREA CONSILIULUI DIRECTOR către membrii c.a.r. PENTRU LUNA APRILIE 


In urma demersurilor legale efectuate, pe langa organele de ancheta, respectiv Parchetul Judetean Ialomita si I.P.J. Ialomita - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, am constatat faptul ca dosarul penal care investigheaza fraudarea Asociatiei C.A.R. Invatamant Slobozia (A.C.I.S.) a fost declinat de catre D.N.A. – Structura Centrala in luna februarie 2023 si in prezent se efectueaza cercetari la I.P.J. Ialomita – S.I.C.E., sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita, sub aspectul comiterii unui numar mare de infractiuni economice de catre membrii fostului Consiliu Director al C.A.R.

In prezent este in curs de finalizare perchezitia informatica dispusa in cauza de catre Parchetul Judetean, dupa care Consiliul director al A.C.I.S. va face solicitarea pentru obținerea accesului la sistemele informatice de evidență.

In vederea dispunerii expertizei contabile care sa stabileasca valoarea reala a fraudei, au fost solicitate de catre organele de politie si au fost inaintate la inceputul lunii aprilie obiectivele A.C.I.S. pentru aceasta expertiza, avand drept scop tragerea la raspundere a tuturor persoanelor vinovate sau care au inlesnit producerea fraudei.

Prin Hotararea Consiliului Director luata in aceasta perioada, s-a stabilit intocmirea si inaintarea unei plangeri penale impotriva tuturor persoanelor fizice si juridice de la nivel local, judetean sau central, fata de care noi – cei peste 4000 (patru mii) de pagubiti, avem suspiciunea ca au fraudat A.C.I.S. sub o forma sau alta, cu intentie sau din culpa – prin neindeplinirea atributiilor de serviciu ori prin alte metode specifice sau au inlesnit comiterea infractiunilor, venind in acest fel in sprijinul organelor de cercetare penala, inclusiv prin punerea la dispozitie a unor inscrisuri, documente si alte probe primite de la membrii C.A.R.

De asemenea, am stabilit pentru perioada urmatoare efectuarea demersurilor pentru contractarea unui consilier juridic sau avocat care sa sprijine, alaturi de celelalte persoane si specialisti implicati deja, activitatea complexa desfasurata de Consiliul Director si Comisia de Cenzori, in relatia cu tertii, in vederea redresarii activitatii. 
        
          În continuare, se fac demersuri pentru:
- obținerea accesului la conturile bancare încă blocate al C.A.R., pentru efectuarea plăților curente strict necesare în vederea restabilirii stării de funcționare (facturi și contracte de prestări servicii aflate în derulare);
- inventarierea stadiului de executare a debitorilor cu restanțe de rambursare a împrumuturilor, la birouirle executorilor judecătorești;
- completarea listei datornicilor și inițierea cât mai rapidă a demersurilor de executare silită pentru recuperarea debitelor;
- finalizarea demersurilor legale de desfacere a contractelor de muncă ale persoanelor angajate ale C.A.R., asupra cărora Adunarea Generală din noimebrie 2022 a hotărât destituirea. 


Va reamintim ca la data de 19 aprilie 2023, orele 13.00 este termen la Tribunalul Ialomita, in dosarul privind plangerea impotriva solutiei de clasare (art. 340 NCPP) pronuntata in luna august 2022 de Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita, cu privire la savarsirea infractiunii de spalare de bani de catre persoanele suspecte in dosar.

 

PENTRU PLATA RATELOR SE POATE FOLOSI IN CONTINUARE ORICARE DINTRE CELE 2 CONTURI IBAN:

1) Cont IBAN Garanti Bank: RO32 UGBI 0000 5320 0640 9RON
2) 
Cont IBAN BancaTransilvania: RO65 BTRL RONC RT0P A613 7701

 

Având în vedere anchetele penale aflate în derulare si faptul ca exista inca sechestre aplicate pe conturi, plata ratelor aferente contractului dvs. de împrumut se face exclusiv prin virament în conturile de mai sus, ramase neschimbate.


         Pentru buna informare a dumneavoastră vă recomandăm să urmăriți periodic pagina de intenet oficială a C.A.R.:
https://www.carinvatamantslobozia.ro/
      Vă mulțumim pentru înțelegere!

Consiliul director.